Lilijana Smrekar

 

Lilijana Smrekar

Upokojena univ. dipl. kemičarka, športna vaditeljica.

Lilijana Smrekar živi v Trzinu 40 let, od tega kar 35 let dvakrat tedensko vodi športno rekreacijo, s katero je začela že tedaj, ko še nismo imeli šolske telovadnice. Vlogo športne vaditeljice je sprejela, ker je v mladih letih trenirala orodno gimnastiko in sodelovala na številnih meddržavnih slovenskih in jugoslovanskih tekmovanjih.

Kot diplomantka radiokemije se je najprej zaposlila na Inštitutu Jožef Stefan v Ljubljani, kasneje pa sta z možem poiskala priložnosti v Nemčiji. Tam je v Lilijana Smrekar pridobila veliko znanja s področja grundiranja karoserij za avtomobilsko industrijo, zato je lahko ob vrnitvi v domovino svoje znanje uspešno uporabila v tovarni Helios, tudi kot vodja skupine za Renault Novo Mesto.

V občinskem svetu je bila dejavna prve štiri mandate, sodelovala je v Odboru za okolje in prostor, deluje kot članica Društva zveze borcev, pomaga pri organizaciji dobrodelnega novoletnega koncerta.

Lilijana Smrekar kandidira zato, ker ji ni vseeno za kraj in ker želi, da bi bili občina prijaznih ljudi, ki znajo sodelovati in sobivati v tem našem lepem Trzinu.