Petra Podgoršek

Petra Podgoršek

uni. dipl. komunikologinja in uni. dipl. pravnica

Petra Podgoršek je zgodnjo mladost posvetila alpskemu smučanju in tako spoznala mnogo različnih kultur ter prepotovala večji del Evrope. Po zaključenem profesionalnem, tekmovalnem delu, je svoje znanje prelila v poklic ter skoraj desetletje posvetila učenju. Poti so jo mnogokrat vodile v svet, a je svoj pravi pristan našla ravno v Trzinu. Je Trzinčanka, ki s presledki in selitvami (tudi znotraj Trzina), tu živi že 19 let. S sinom živita v bloku nasproti doma starejših občanov.

Svoja študentska leta je »unovčila dvojno«, kot se rada pošali. Večji del tega obdobja je intenzivno usmerila v prostovoljstvo in nabiranje najrazličnejših izkušenj. Oba univerzitetna študija na Univerzi v Ljubljani – marketing in pravo – je zaključila z odliko, a je njena strast ostal marketing. Tako je že v študijskih letih, kot četrta Slovenka, nastopila mednarodno funkcijo v Bruslju in vodila marketinški oddelek največjega društva študentov prava na svetu (ELSA – The European Law Students’ Association). V času študija je bila tudi na študijski izmenjavi in delovni praksi Erasmus in tako nekaj časa živela v Belgiji ter na Norveškem.

Po vrnitvi iz tujine je zaključila študij, se za nekaj časa posvetila materinstvu, ves čas pa delovala v marketinških vodah. Že več let skrbi za oglaševanje ene najbolj prepoznavnih kulturno-turističnih destinacij v Sloveniji – Ljubljanski grad. Dnevno preskakuje kontinente, stoletja in je priča več kot milijonu obiskovalcev letno. Marketing, trajnostni razvoj, kultura in turizem so njen vsakdan.

Petra Podgoršek verjame v učinkovito uresničevanje zadanih ciljev, zato se je z veseljem odzvala na povabilo in se pridružila Listi za trajnostni razvoj Trzina. Podpira cilje in načrte kandidata za župana, Petra Ložarja.

Na občinskih volitvah kandidira kot članica občinskega sveta z željo spodbujati prostovoljno delo, blizu pa ji je tudi medgeneracijsko sodelovanje/povezovanje. Še posebej se bo zavzemala za prepoznavnost vseh obstoječih projektov in dogodkov povezanih z omenjenima temama. Prostovoljstvo je most med generacijami – spodbuja trajnostni razvoj in prenos življenjskih modrosti.

Veseli se uresničevanja ciljev in dela v lokalnem okolju.