Dunja Špendal

Dunja Špendal

Upravno-administrativna tehnica, upokojenka.

Dunja Špendal zase pravi, da je »ponosna Trzinka«, saj se je že pred mnogimi leti dejavno vključila v društveno in družabno življenje kraja, čeprav se je v Mlake priselila. Po 45 letih življenja v Trzinu danes o kraju ve več kot marsikateri rojen Trzinec  in sicer po zaslugi vpletenosti v vse občinske pore.  Od same ustanovitve in  dolgoletne aktivnosti v Turističnem društvu Kanja tam tudi predseduje. Je bila ena glavnih pobudnic, ocenjevalk in avtorica prireditve Podelitev priznanj za urejenost kraja. Piše za občinsko revijo Odsev, kjer je tudi v uredniškem odboru. V Društvu upokojencev Žerjavčki  je kar nekaj let opravljala naloge podpredsednice, obudila je prireditev ob Dnevu žena, aktivno sodeluje pri vsakoletni prireditvi Trzinske zgodbe, da dediščina ne bo odšla v pozabo in  kot svetnica sodeluje v več občinskih komisijah.

Dunjo Špendal skozi življenje vodi prepričanje, da se je dobro nenehno izobraževati in širiti svoja obzorja, zato se ob vseh drugih aktivnostih udeležuje tudi izobraževanj, predavanj in druženj, ki jih pripravlja trzinski CAT, za zdravje pa skrbi tudi s 1000 gibi v jutranji telovadbi. Zaradi njenega prizadevnega dela v številnih društvih je leta 2017 prejela tudi zlato občinsko priznanje.

V prihodnjem mandatu bo zagovarjala in si prizadevala za izgradnjo še nekaj varovanih stanovanj  za Trzince, ki si v zadnjem življenjskem obdobju zaslužijo ostati v domači občini s  kvaliteto življenja, kot so jo vajeni. V domače izpraznjene hiše pa naj se vrnejo otroci, s tem se pomladi občina, ohranijo se tudi delovna mesta v vrtcu in šoli. Vedno zagovarja večjo povezanost in sodelovanje med prebivalci, saj je po njenem mnenju prav to ključnega pomena za obogatitev kakovosti življenja v kraju, kjer živimo. Dunja Špendal zato vsem polaga na srce: »Družimo se, si pomagajmo in bodimo srečni, da živimo na tem prelepem koščku naše domovine!«